Български   3663 NGOs




NGO Profile

The Foundation

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Education
 
Mission
Подкрепа за откриването и свободното изразяване на творческите потенциали, на всички, които искат да проявят съзнателния начин на живот без ограничения.
 
Organization Targets
Стимулира творческото, интелектуалното и физическо развитие на деца от 5 до 18 години за всестранно усъвършенстване и реализиране на неограничените потенциали.

Насърчава холистичния подход в грижата за здравето на деца от 5 до 18 години.

Насърчава научна дейност за създаването и синтеза на нови методи и практики в областта на обучението и холистичната грижа за здравето на деца и възрастни.

Подпомага събития, свързани с подобряване на комуникацията и груповата креативност при деца и възрастни.

Подпомага реализацията на младите хора в България.

Проектите, които Фондацията подкрепя, се основават на стремежа към постигане на по-високо хуманни цели, които са насочени към интегрирането на знанията и възможностите на отделния човек за развитието на големи групи от хора. Отключване на потенциалите за комуникация, креативно и иновативно мислене, чрез новите начини на обучение и предаване на опита, постигане на съвършено здраве, екипност и грижа в учебната и работната среда.

Last Project

Year:
Талантът обича всяко дете
 
Description:
Проектът “Талантът обича всяко дете” е израз на най-високите цели на Фондацията за създаването, синтеза и прилагането на методи в обучението, които развиват творчески процес на генериране, изобретяване, експериментиране, развитие и изразяване на нови идеи, които са полезни. Творчеството все повече се идентифицира като ключа към успеха в съвременния, бързо променящ се свят. Способността за творческо мислене не е ограничена, тя е възобновяем източник на идеи, тя се усъвършенства и насърчава. Проектът подкрепя образователна методика, която изгражда мост между средното и висше образование, като възпитава в ценности и се базира върху академична програма насочена към комуникация, съзидателност, конструктивизъм, изобретателност, иновативност и полезност.

Цели на проекта

да предостави устойчиво и качествено обучение в областта на науката и изкуствата на мотивирани да развиват способностите си деца;
да изгради способност в децата да работят и комуникират в по-голяма група със свои връстници, като им предават придобитите от тях качества и умения – методът „Деца, обучават деца“.

Научно изследване

През учебната 2017/2018 година фондация „Фондацията“, съвместно с Юнити Академия стартира научен проект, който да изследва как предложената методика на обучение развива аспектите на товрческото мислене при децата. В края на учебната година ще бъдат представени резултатите от обучението и ще бъде издаден учебник описващ методиката на работа с децата в различните дисциплини.

Партньори

Обучението по проекта се извършва от Юнити Академия.
Финансирането на стипендиите се осигурява от телевизия bTV.
„Талантът обича всяко дете“ се осъществява с партньорството на Мултиплекс и частен театър „Theatro“.