Български   3663 NGOs




NGO Profile

AREA 05 DISTRICT 30 ZONTA INTERNATIONAL

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Protection of human rights
Gender issues
 
Mission
Зонта работи за свят, в който правата на жените се разпознават като човешки права и всяка жена може да разгърне своя пълен потенциал. В такъв свят жените имат имат достъп до всички ресурси и са представени във високите властови позиции наравно с мъжете. В такъв свят всяка жена живее без страх от насилие. Зонта се фокусира върху правата на човека и равенството между половете от основаването си през 1919 г.

 
Organization Targets
1. Формира, изразява и защитава справедливостта и зачитането на човешките права на регионално, национално и интернационално ниво.

2. Оказва помощ и партнира с всички държавни и обществени организации и физически лица, които работят за подобряване социалното, икономическото, политическото, здравното, професионалното и правно положение на жените.

3. Обсъжда и предлага идеи за възможно най-пълно и цялостно реализиране на жените в икономическия и обществен живот, съобразно най-високите световни стандарти.

4. Подпомага осъществяването на идеалите за мир, справедливост, добруване и утвърждаване общочовешките морални стойности в регионален, национален и световен мащаб.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000