Български   3664 NGOs




NGO Profile

”Mission. Innovation. Citizenship.” Association,

"Mission. Innovation. Citizenship." Association,

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Youth issues, policies and research
Promotion of philanthropy/volunteerism
Education
 
Mission
Сдружението работи за обединяване усилията на гражданите, местните власти, организации, институции и бизнеса за устойчиво развитие и утвърждаване на европейските практики и подходи, подобряване условията, качеството на живот и стимулиране участието на гражданите и в частност младите хора, децата и лицата в рискови групи в, процесите на вземане на решение.
 
Organization Targets
Да развива и утвърждава европейски практики и подходи като обединява усилията на гражданите и младите хора, местните власти, организации, институции и бизнеса за устойчиво регионално развитие. Да подпомага развитието на региона в сферите на: конкурентоспособността, опазването на околната среда, подобряване качеството на живот, културно-историческо наследство, образование, социална, медийна, младежка политика, спорт и туризъм; Да подпомага, активизира и разширява транс-националното взаимодействие като участва в създаването и развитието на мрежи за сътрудничество; Да насърчава обмена на опит между отделните местни власти, институции и структури на гражданското общество и бизнеса в страната и чужбина; Да работи за утвърждаване на ценностите на гражданското общество, демократизация и прозрачност в дейността на централните и местни органи на управление чрез осъществяване на граждански инициативи и сътрудничество с държавни институции, местни и регионални власти, структури на гражданското общество и бизнеса.

Last Project

Year:
Креативна експресия с глина
 
Description:
"Креативна експресия с глина" финансиран от Национален фонд Култура, изпълняван от Сдружение "Мисия.Иновации.Гражданство - МИГ", в партньорство със Сдружение "Знание" и Регионален център за за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – област Ловеч. Арт-терапевтичната работа при децата със СОП. Целевата група по проекта са 30 подрастващи хора със специфични нужди на възраст от 5 до 18 години и техните родители от град Ловеч. Ще се организират 8 ателиета по керамика, водени от фасилитатор и керамик. Чрез моделирането с глина, оцветяването с различни по цвят и вид бои на самостоятелно избирани форми ще се развие зрително- двигателната координация, чувството за цялост, ще се насърчи творческото начало у децата

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

Силната си ти! - на Сдружение “Мисия. Иновации. Гражданство – МИГ” и сдружение “Знание” - Целта на проекта е да повиши обществената чувствителност по тази толкова болна и актуална тема и с интересни методи да се подобрят знанията и уменията на младите хора по темите, свързани с насилието и стереотипите, основани на пола, и как да противодействат на насилието и потисничеството. Период на реализиране: Декември 2022 – 30 ноември 2023

"Аз бука на седмото изкуство" -е финансиран от Национален фонд „Култура“, „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“. Основни бенефициенти на проекта са 50 ученици на възраст 13-18 години, учители и родители от СУ „Св. Климент Охридски” – Ловеч. През обучителният курс с помощта на двамата режисьори Радослав Гизгинджиев и Десислава Николова учениците се запознаха с интересни факти от историята на киното, професиите в киното.Целта на проекта е да се формира публична култура, уважение и интерес към постиженията на киното. В рамките на проекта за ученици, учители и родители се организираха прожекции на игрални и документални филми, които бяха избрани въз основа на резултатите от онлайн проучване. Бяха прожектирани български филм. Около всеки филм се извършва активна социална и творческа работа: действия в подкрепа на създаването на филма, съвместни прожекции, групови дискусии, писане на есета и др.

"Учим и се забавляваме заедно", проект на "Мисия. Иновации. Гражданство - МИГ", в партньорство с Областния съвет на БЧК и сдружение "Знание". Целта на проекта е да се подкрепят 50 деца на възраст от 4 до 17 години и техните родители, бежанци от Украйна, настанени в Ловеч и във Военно-почивния комплекс в тетевенското село Рибарица.

"Забавно лято" - вече 17 години от юни до септември „Забавно лято ” обикаля близки и по-далечни населени места. ЧЦелите на "Забавно лято" са свързани с по-доброто осмисляне на свободното време на децата през лятната ваканция, привличането на повече семейства, откъсване на децата от компютрите и създаване на условия за социални контакти сред природата, и на спортните площадки. В игрите верни помощници на доброволците на библиотеката ще бъдат приятелите от Български червен кръст.