Български   3664 NGOs




NGO Profile

Ostavam Tuk

Ostavam Tuk

Foundation
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Interest clubs
Youth issues, policies and research
Education
 
Mission
Да помогнем на младите хора да развият личния си потенциал и да открият своето професионално призвание.... тук в България, защото има смисъл!
 
Organization Targets
Създаваме активна среда за личностно и кариерно развитие на младежи. Откриваме пресечната точка, където тяхното желание и инициатива се превръщат в значими резултати.

Last Project

Year:
Училищен mодкаст "Аз сред всички - пътят към успеха!"
 
Description:
Ученици правят подкаст за кариерно ориентиране!

Започва проект за училищен подкаст - “Аз сред всички - пътят към успеха!” в партньорство с Ученическия съвет на ПГЧЕ “Васил Левски” и Фондация “Оставам Тук” в град Бургас.

Подкастът ще се осъществи като поредица от ежемесечни събития на живо. След това епизодите ще се излъчват с онлайн премиера за всички, които се вълнуват - в социалните мрежи.

Организаторите са силно мотивирани да ангажират и заредят младежите. Фокус на подкаста са кариерното развитие и умения нужни за пътя към успеха. Последвайте Ученическия съвет ПГЧЕ и Фондация “Оставам Тук” в социалните мрежи за повече информация за предстоящите събития.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

През септември 2023 г. година стартира кампанията "ОТГОВОРНИ В УЧИЛИЩЕ", чиято основна цел е спазване на правилата в училище и цялостно подобряване на училищната среда.

В хода на кампанията организирахме и реализирахме редица срещи с Община Бургас, ОД на МВР, Комисията по наркотичните вещества, директори и преподаватели, заместник кметовете по образованието и спорта.

Разписахме основните направления, в които ще насочим дейностите си; създадохме структура и план за осъществяването им и започнахме привличането на доброволци и съмишленици, които да подкрепят кампанията.



През октомври 2023 година, “Клуб ”КариЕРА” стартира своята дейност с организирането на мотивационен семинар с участието на актрисата Гергана Стоянова. В рамките на един учебен ден, учениците от 8 клас до 12 клас имаха възможността да участват в семинара, който се проведе във физкултурния салон на гимназията. Учениците бяха организирани по випуски, съобразени с двусменния режим на учебните занятия.



Училищна програма за кариерно ориентиране клуб "КариЕРА" стартира своята дейност през Ноември 2023, когато започнахме посещения в час на класа в ПГЧЕ "Васил Левски" в град Бургас през първия срок. Във всички класове, още на първото занятие се представи самия клуб и екипа, който провежда занятията за извънкласни дейности. Основната тема на клуб “КариЕРА” е кариерно ориентиране за младежи. За всеки един випуск бе подготвено интерактивно занятие, съобразено с възрастта и нуждите на съответния клас. Програмата е разработена по ключови теми, както следва: 8 клас - Адаптация и отговорност, 9 клас - Личностно развитие, 10 клас - Професионално профилиране и предприемачество, 11 клас - Формално и неформално образование и 12 клас - Менторски програми и кариерно консултиране.