Български   3639 NGOs




NGO Profile

Youth for Understanding - Bulgaria

Youth for Understanding - Bulgaria

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Education
Other
 
Mission
YFU укрепва междукултурното разбирателство, взаимното уважение и социалната отговорност посредством образователни обмени за младежи, семейства и общности.

YFU вярва, че можем да създадем един мирен свят като възпитаваме активни граждани. Човек може да смени обкръжението си и да въздейства на други хора, отвъд най-близките си роднини и приятели. Преживяването, което дава обмена, засилва световното разбирателство и приемането на други култури и навици, което на свой ред повишава толерантността, намалява насилието и помага за премахването на стереотипите.
 
Organization Targets
* да способства за развитие и утвърждаване на междукултурното разбирателство, образованието и глобалното гражданство;

* да подпомага социалната интеграция и личностната реализация; да възпитава у младежите гъвкавост и ценности;

* да съдейства за преодоляване на бариерите на комуникация и подпомагане за качествена професионална реализация;

* да разширява възможността младежите да преоткриват значението на семейството и да опознаваят родината с нейните духовни ценности и национални традиции;

* да развива у младежите способност за инициативност, гражданска активност, поемане на отговорност и приемане на нови предизвикателства.

History

„Coloured Glasses“ е проект на Сдружение „Младеж за разбирателство”. Проектът представлява работилници, които разгръщат теми като стереотипи, предразсъдъци, дискриминация, междукултурно взаимодействие и себеосъзнаване. Работилниците се провеждат безвъзмездно на различни езици в училища из цяла България. “Coloured Glasses” има за цел да даде възможност на ученици на различна възраст да се запознаят с предимствата и предизвикателствата междукултурно общуване и толерантността.