Български   3663 NGOs




NGO Profile

Bulgarian Macroeconomics Association

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Professional organizations
 
Mission
Основна цел на сдружението е да се дискутират макроикономически проблеми, да се разпространяват макроикономически идеи и знания и да се подпомагат и насърчават изследвания в тази област.
 
Organization Targets
Средствата, с които сдружението ще постига своите цели, са:



- осъществяване на контакти и сътрудничество с организации, институции и физически и юридически лица в страната и в чужбина, работещи по същите проблеми;



- разработване на научни и учебни програми за популяризация на макроикономическите идеи;



- организиране и провеждане на симпозиуми, семинари, дискусии, лекции, конференции и други национални и международни срещи с информационен и образователен характер, насочени към постигане идеалните цели на сдружението;



- защита на правата и интересите на своите членове, свързани с целите на сдружението.

Last Project

Year:
Lindau срещи на млади учени с Нобелови лауреати по икономика
 
Description:
БМА е българският партньор на срещите в Линдау и Фондация Линдау. Срещите с Нобелови лауреати в Линдау са организирани за първи път през 1951 г., когато са поканени седем Нобелови лауреати да изнесат лекции пред международна аудитория, слагайки начало на една традиция, която продължава повече от половин век. Първоначално на Срещите в Линдау са канени само Нобелови лауреати по медицина, но скоро след това са организирани срещи и с Нобелови лауреати по физика и химия. От 2004 г. се организират срещи с Нобелови лауреати по икономика.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

Конкурс за студентско есе



От 2004 година насам всяка година БМА организира конкурс за студентско есе.



В конкурса могат да участват всички български студенти, обучаващи се в бакалавърска и магистърска степен в местни и чуждестранни университети, които имат интерес в областта на икономиката.



http://www.bma-bg.org/bg/awards