Български   3656 NGOs




NGO Profile

Natioanl Association of the Bulgarian European Cluba

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Education
 
Mission
Реализиране на европейското измерение на образованието в българското училище и възпитание в европейските ценности чрез организирано и целенасочено неформално обучение.
 
Organization Targets
Утвърждаване и развитие на духовните ценности на Европейския съюз сред младите българи и съдействие за развитието на евроинтеграционния процес в България.

Last Project

Year:
За по-устойчив Дом
 
Description:
Проектът: „За по-устойчив Дом” e изцяло обърнато към младежи от различни градове на страната. Цели провокиране на тяхното активно отношение към екологичните проблеми на хилядолетието и в обявената Международна година за запазване на биоразнообразието 2010. С конкретни еко-инициативи те показаха съпричастност към провеждането на мерки за съхранение на Земята. Реализираха инициативи в рамките на извънкласната форма - Европейски клуб - в 13 училища от София, Перник, Пловдив, Пазарджик, Перник, Монтана и Добрич. Те изразиха своето активно отношение, чрез еко-инициативи по засаждане на дърво, почистване на резервати, издаване на брошура за застрашените от изчезване видове в България.

History

За периода 2000 – 20010г NABEC реализира осемнадесет успешни проекта с финансовата подкрепа на Делегацията на Европейската комисия в България, един по Комуникационната стратегия на България за присъединяване към ЕС, един по програма „Европа”, един по програма „Всички различни-всички равни” на Съвета на Европа, един по програма "Младежта в действие" както и партньор в редица проекти. Особено успешно е участието на NABEC в програма „Европа”, по която реализира два проекта, спечелили първа награда в конкурса „Направено в България с подкрепата на Европа” 2002г, единият в областта „Демокрация и гражданско общество”, а другият в областта „Европейско образование”. Успешно е и включването в програма "Еврошкола".

NABEC има и специална награда като уникално сдружение в рамките на Международната мрежа на Европейските клубове.