Български   3663 NGOs




NGO Profile

Citizens Movement "DNES" - Society of the victims

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Social
 
Organization Targets
І. Гражданско общество в България.



Да възродим традиционните български ценности – трудолюбие, патриотизъм, почтеност, уважение към семейството, толерантност и стремеж към образование! Ще работим за възстановяването на морала в обществото!

Да работим за обединяването на граждански организации и граждани за изграждането на силно и функциониращо гражданско общество в България.

Да възродим гражданското общество в България.

4. Да работим и да стимулираме гражданската инициатива за развитието на гражданския сектор в България.



ІІ. Граждани и институции.



1. Да работим България да стане държава с работещи институции, в които правата на гражданите и тяхната сигурност са най-важни.

2. Да координираме усилията на гражданите за диалог с управляващите, да представляваме и отстояваме интересите им при взаимоотношенията с институциите на държавата, местната и централна власт.

3. Да работим за включване на гражданите:

в процеса на обсъждане и взимане на решения от местната и централна власт,

при подготовката и обсъждането на законопроекти,

при подготовката и обсъждането на нормативни актове от държавните институции.

4. Да разработваме позиции по решения на законодателната и изпълнителна власт от гледна точка защитата на гражданския интерес.

5. Да съдействаме пред институциите за разрешаването на конкретни проблеми, поставени от граждани и техните общности.

6. Да работим за създаването на ефективни механизми за защита на гражданите от действията или бездействията на монополите – електроснабдяване, водоснабдяване, газоснабдяване, топлофикация и мобилните оператори.



ІІІ. Граждански контрол.



1. Да бъдем ефективен коректив на поведението на политиците и управляващите и да осъществяваме граждански контрол върху решенията на държавните и местните органи на властта.

2. Да настояваме за спазване на дадените от политиците обещания, както и на Европейските директиви за отношенията им с гражданското общество.

3. Да осъществяваме граждански мониторинг върху дейността на изпълнителната, законодателната, местната власт и да запознаваме периодично обществеността с резултатите.