English   14426 НПО
ИНФОРМАЦИОНЕН ПОРТАЛ ЗА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В БЪЛГАРИЯ




Виваком, горд носител на отличието „Бизнес, даващ крила на българското образование"

 
Виваком, горд носител на отличието „Бизнес, даващ крила на българското образование”
VIVACOM и Асоциация „Родители” издават първия наръчник за родители на първокласници. Тази  партньорска инициатива им донесе отличието за компания, даваща крила на българското образование.
Наръчникът е предназначен за родители на деца, тръгващи на училище.
Той може да се ползва и от начални учители и други специалисти – социални работници, педагогически съветници, психолози, възпитатели, ресурсни учители.

Пособието има за цел да подбуди диалог между семейството и училището, да стимулира добри взаимоотношения между родители и учители.

В него се раглеждат физическите, психическите и социалните аспекти на училищния живот. Съдържа полезна информация за храненето и дневния режим на децата, как да им се помогне да се научат да учат, джобните пари, мобилните телефони, безопасното ползване на интернет, как да се разговаря с учителите и класния ръководител, как да се помогне на детето да изгради отношения със съучениците си.

Наръчникът се разпространява безплатно през училищата. През годините е бил в тираж между 35 и 65 хиляди броя и е подкрепен от Министерство на образованието и науката.

Сходни публикации

Българската асоциация по киберсигурност обявява първата си стипендиантска програма

Българската асоциация по киберсигурност обявява първата си стипендиантска програма

Стипендиантската програма на Българската асоциация по киберсигурност (БАК) осигурява пет едногодишни безплатни абонамента за

Първо обучение на учители от детски градини в Гърция

Първо обучение на учители от детски градини в Гърция

В периода от 7 до 12 юли 2024 г. в Атина, Гърция, се проведе партньорска среща и „Първо събитие за обучение на учители от

Open call for Bulgarian participants for Erasmus+ Training Course „Peers for diversity” in Căsoaia (Arad county), Romania, dates

Open call for Bulgarian participants for Erasmus+ Training Course „Peers for diversity" in Căsoaia (Arad county), Romania, dates: 01-10 August 2024

Open call for Bulgarian participantsDates: 01-10 August 2024Location: Căsoaia (Arad county), RomaniaTopic of the Project: